Medewerkerstevredenheidsonderzoek: Een essentieel HR-instrument

Een bedrijfscultuur waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen en vol passie hun werk doen. Dat wil jij toch ook? Enthousiaste medewerkers zetten zich vol energie in voor klanten, wat leidt tot hogere productiviteit en winstgevendheid. Bedrijven met betrokken medewerkers zijn maar liefst 20% meer winstgevend en genieten van 10% hogere klantbeoordelingen, blijkt uit onderzoek.

Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) met behulp van eNPS

De eNPS (Employee Net Promoter Score) is een krachtig HR-instrument. Niet voor niks wordt het steeds vaker gebruikt om de medewerkerstevredenheid te meten. Het biedt inzicht in de loyaliteit van medewerkers en fungeert als een thermometer voor de betrokkenheid van het team. Het meten van de eNPS gebeurt aan de hand van één hoofdvraag: “Hoe waarschijnlijk is het dat jij jouw werkgever zou aanbevelen bij anderen?”

Het belang van aanvullende vragen

Hoewel meten een goed startpunt is, wordt vaak vergeten waar het écht om gaat. Daarom stellen wij twee aanvullende open vragen: “Wat gaat goed?” en “Wat kan beter?”. Deze open vragen bieden waardevolle informatie en geven antwoord op vragen die niet expliciet gesteld worden.

Meer dan alleen cijfers: waardevolle feedback

Hoewel de eNPS score belangrijk is, is het niet het enige waar je naar moet kijken. Het échte goud zit hem in de geschreven feedback van jouw medewerkers. Geschreven feedback biedt waardevolle inzichten en input voor verbetering. Door hiermee aan de slag te gaan draag je bij aan het opbouwen van een sterke(re) band met jouw medewerkers.

Creëer een inspirerende bedrijfscultuur met medewerkerstevredenheidsonderzoek

Wij helpen jou graag een bedrijfscultuur te creëren waarbij enthousiasme en betrokkenheid leidend zijn. Met behulp van Focus Feedback als leidraad in jouw medewerkerstevredenheidsonderzoek luister je naar jouw medewerkers, begrijp je wat ze nodig hebben én leer je hoe je hun loyaliteit en enthousiasme kunnen verhogen. Want medewerkers die zich gewaardeerd voelen en écht betrokken zijn, zijn trots op hun werkplek en dragen dit uit naar anderen.

Deze mooie veranderingen beginnen allemaal binnen de muren van jouw organisatie. Laten we vandaag nog beginnen met het creëren van een omgeving waar iedereen zich thuis voelt. Samen zorgen we ervoor dat jouw organisatie groeit.